Od 13. oktobra 2018. godine Ranko Magovčević, učenik I razreda srednje škole JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ učestvuje u aktivnostima koji je sprovodi UNICEF-a u okviru zajedničkog projekta Agencije za elektronske medije Crne Gore i UNICEF-a Montenegro Medijska pismenost sa sloganom: „Birajmo šta gledamo". Projekat se realizuje s ciljem podsticanja razvoja medijske pismenosti djece i roditelja, kao i jačanja kapaciteta medija da prave kvalitetne medijske sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

U utorak, 22. januara 2019. godine u 10.00 časova, u prostorijama Agencije za elektronske medije Crne Gore  otvoren je Prix Jeneusse trening za crnogorske medije o produkciji kvalitetnih TV programa za djecu i mlade.

Na otvaranju trening govorila su četiri mlada reportera pomenute kampanje, koji su definisali principe po kojima treba da se kreira sadržaj za djecu i mlade. Među njima je bio i i Ranko Magovčević.

O tome je šta je rekao možete pročitati na linku PR Centra:

http://www.prcentar.me/clanak/treningom-podstiu-medije-da-proizvode-kvalitetne-sadraje-za-djecu-i-mlade/634