Na inicijativu Javne ustanove Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ u ponedjeljak, 4. marta 2019. godine u 11 časova u Resursnom centru je održan je konsultativni sastanak na temu standardizacije Brajevog pisma.

Sastanku su prisustvovali: predstavnica Ministarstva prosvjete, predstavnice Zavoda za školstvo, predstavnica Centra za stručno obrazovanje, predstavnica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, predstavnice Instituta za standardizaciju Crne Gore, predstavnik Fakulteta za crnogorski jezik sa Cetinja, predstavnik Saveza slijepih Crne Gore, predstavnici Resurnog centra: direktorica i članovi Tima za prilagođavanje udžbenika na Brajevom pismu.

Na sastanku je istaknut značaj procesa standardizacije Brajevog pisma. Zaključeno je da se imenuje radna grupa koja će pristupiti izradi standarda Brajevog pisma. U radnu grupe ispred Resursnog centra su: direktorica mr Mirjana Popović, tiflološkinje Dragana Mijatović i Jadranka Radulović i školski ICT koordinator asistivne tehnologije Toni Koletić. Članove ispred Saveza slijepih Crne Gore odrediće Savez.