dc berane 13052015Gospodin Miloš Brakočević, direktor JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju" u Beranama zajedno sa grupom zaposlenih, posjetio je Resursni centar „Podgorica", dana 13. maja 2015. godine u 9:30 časova. Gosti su obišli kabinete u školi i i internatu i upoznali se sa aktivnostima učenika i zaposlenih.

 

U periodu 24. do 26. aprila 2015. godine učenici sedmog razreda Nikolina Arapović, Ferid Muratović i Adnan Kujović u pratnji prof. Vesne Kešeljević, prof. Daliborke Banović i roditeljice Biljane Arapović, boravili su na Ivanovim koritima u okviru projekta: „Čas istorije u Prijestonici: Cetinje – jedna priča". Projekat realizuje Zavod za školstvo i JU Odmaralište „Lovćen – Bečići" za učenike sedmog razreda za osnovne škole u Crnoj Gori.

U istom periodu boravili su i učenici Resursnog centra „1. jun", OŠ „Bratstvo i jedinstvo" iz Virpazara i OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša" iz Budve.

Tokom boravka učenici su imali sadržajan i raznovrstan program, obrazovnog, ekološkog i zabavno-rekreativnog karaktera. Učenici su posjetili sve važne znamenitosti na Cetinju, Rijeku Crnojevića, nacionalne parkove Lovćen i Skadarsko jezero.

Učesnici projekta vratili su se zadovoljni, opušteni i puni lijepih utisaka organizacijom i sadržajem programa.

 

 

Dana 21. aprila 2015. godine u holu škole Resursnog centra „Podgorica" održana je manifestacija Pjesmom da ti kažem koja je bila planirana za 21. mart 2015. godine koji je proglašen 1999. godine Svjetskim danom poezije sa ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta.

Planirane aktivnosti smo zbog opravdanih razloga odgodili, ali danas smo tu da pročitamo pjesmu, govorimo pjesmu, pjevamo pjesmu, slušamo pjesmu, poklonimo pjesmu, napišemo pjesmu...

Nastupili su osnovci i srednjoškolci. Govorili su stihove poznatih pjesnika, svoje pjesme, pjevali su i uživali. Svaki dan je pogodan da se kaže lijepa riječ.

poklon multim poz deca 1-02042015poklon multim poz deca 2-02042015U četvrtak, 2. aprila 2015. godine u 11:30 časova, povodom Svjetskog dana dječije knjige, predstavnici Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Podgorici, posjetili su biblioteku Resursnog centra „Podgorica" i poklonili učenicima i biblioteci 10 primjeraka svog najnovijeg izdanja za djecu „Doći ću iz šume", autorke Jelene Martinović-Bogojević.

U ime učenika u Ustanovi goste je pozdravila i zahvalila im se Ivana Kićović, učenica srednje škole. Gosti su imali priliku da se upoznaju sa izdanjima Resursnog centra „Podgorica", da razgovaraju sa učenicama i da čuju stihove koje učenici stvaraju i objavljuju u školskom listu.

posjeta ucenika nk 240315U utorak, 24. marta 2015. godine u 9:00 časova grupa učenika OŠ "Luka Simonović" iz Nikšića u pratnji dvije nastavnice posjetila je Ustanovu.

Gosti su obišli kabinete i prostorije u školi i internatu. Ostatak vremena proveli su u druženju sa učenicima. Poklonili su učenicima pano sa likovnim radovima, zahvalili se na dočeku i iskazali želju za sličnim posjetama i daljom saradnjom.

saradnja sa medijima 13021015U četvrtak, 13. februara 2015. godine u 12,00 časova u Resursnom centru „Podgorica" predstavnici Radio Zete, Međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi" i Resursnog centra „Podgorica" potpisali su Memorandum o međusobnoj saradnji, s ciljem podizanja održive svijesti javnosti o osobama sa smetnjama u razvoju koja imaju jednaka i nedjeljiva prava i naučne analize društvene integracije i medijske prezentacije ove populacije. Radio Zeta će kroz svoje emisije pratiti problematiku osoba sa smetnjama u razvoju, a časopis „Medijski dijalozi" ima u planu da posljednji broj u tekućoj godini posveti njima.

U srijedu, 11. februara 2015. godine u 9,30 časova Ustanovu je posjetila predstavnica „Tržnice i pijace" d.o.o. iz Podgorice, gospođa Bisera Mustafić zajedno sa kolegama. Ovom prilikom učenicima Resursnog centra „Podgorica" uručili su paketiće sa slatkišima, igračke i dio školskog pribora, koje su obezbijedili u januaru 2015. godine uz dobru volju sponzora.

Učenici, njihovi roditelji i zaposleni srdačno se zahvaljuju na donaciji.

 

Učenici osnovne škole Resursnog centra „Podgorica" u pratnji profesora fizičkog vaspitanja Igora Tomića, domaćice Vukice Vlahović i medicinske sestre Vesne Bulatović, boravili su na Ivanovim koritima u periodu od 2. do 9. februara 2015. godine sa smještajem u odmaralištu Javne ustanove za odmor i rekreaciju djece „Lovćen-Bečići".

Pored svakodnevnih aktivnosti na snijegu: skijanja, sankanja, grudvanja, učenici su uživali u popodnevnim časovima u gledanju filmova i aktivno učestvovali u tematskim noćnim zabavama – maskenbal, ples, karaoke....

Zimovanje učenika 2015. godine realizovano je uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

Za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, sprovedno je niz aktivnosti za učenike Resursnog centra „Podgorica" uz dugogodišnju saradnju i humanost sljedećih ustanova, organizacija i udruženja:

- 17. decembra 2014. godine učenici OŠ „Pavle Rovinski" iz Podgorice zajedno sa direktoricom Marijanom Papić sproveli su akciju Slatkiš za druga;

- 17. decembra 2014. godine učenici OŠ „ Božidar Vuković Podgoričanin " zajedno sa direktoricom Ljubinkom Nedić poklonili ručne radove učenicima koji su smješteni u internatu;

- 18. decembra 2014. godine članovi Savjeta studenata studija menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Podgorici učenicima podijelili novogodišnje paketiće;

- 22. decembra 2014. godine predstavnici JU „Dječiji savez" iz Podgorice družili se sa učenicima u holu škole i uručili im novogodišnje paketiće;

- 24. decembra 2014. godine članovi Sindikalne organizacije Elektroprivrede Crne Gore iz Podgorice obezbijedili za učenike novogodišnje paketiće.

U povodu ove donacije, u ime učenika, njihovih roditelja i zaposlenih, najsrdačnije se zahvaljujemo.

bajkeri 201214Udruženje motociklista „No Limit Bikers" iz svih krajeva Crne Gore već tradicionalno sprovode akciju Moto Djeda mrazevi. Tim povodom u subotu, 20. decembra 2014. godine u 12,00 časova posjetili su učenike u Resursnom centru „Podgorica".

Motociklisti, prerušeni u Djeda mraza, uručili su učenicima novogodišnje paketiće, družili se i fotografisali sa njima. Ovaj događaj kod učenika je izazvao veliko oduševljenje.

Od prikupljenih sredstava motociklisti su Ustanovi za potrebe učenika poklonili sredstva za higijenu, ćebad i posteljinu.

Direktor Ustanove, učenici i zaposleni srdačno se zahvaljuju učesnicima akcije na druženju i donaciji.

Pogledajte Galeriju

Jezik

biblioteka dugme mm

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

 

 Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Pretraga

Posjetioci

220704
Danas107
Juče218
Ukupno220704