U petak, 2. februara 2018. godine u 13.00 časova u Javnoj ustanovi Resursni centrar za djecu i mlade „Podgorica" održana je izložba „Primjeri asistivne tehnologije".

Na izložbi su prisustvovali: predstavnica Ministarstva prosvjete, predstavnica Zavoda za školstvo, predstavnica UNICEF-a, predstavnici psihološko-pedagoške službe i nastavnici razredne i predmetne nastave predškolskih, osnovnih i srednjih škola u Podgorici u kojima se ostvaruje inkluzivno obrazovanje.

Predstavnica Ustanove Tijana Dedeić, nastavnica likovne kulture upoznala je prisutne sa osnovama asistivne tehnologije i njenom primjenom u nastavi, s ciljem povećanja, održavanja i poboljšavanja funkcionalnih mogućnosti djece sa smetnjama u razvoju. Učesnicima je prezentovala izložbeni materijal (tihe knjige, taktilna i reciklažna tabla) koji se koristi u nastavi, a koje izrađuje Resursni centar „Podgorica" .

Predstavnik Ustanove Toni Koletić, školski ICT koordinator asistivne tehnlogije upoznao je prisutne sa načinom korišćenja asistivne tehnologije u radu sa djecom sa smetnjama vida i ukratko prezentovao Daisy format i njegovu ulogu u procesu nastave za sve učenike u sistemu obrazovanja.

Predstavnici vaspitno-obrazovnih ustanova pokazali su interesovanje za nova asistivna sredstva uz molbu da im se fotografije sredstava dostave u elektronskoj formi.