U ponedjeljak, 19. februara 2018. godine u 11.00 časova Resursni centar „Podgorica" posjetili su predstavnici JU Gimnazija „Slobodan Škerović": direktorica Zoja Bojanić – Lalović, nastavnica Aleksandrina Vujačić i grupa učenika. Ovom prilikom s radošću su poklonili CD učenicima i zaposlenima Resursnog centra „Podgorica" na kom su snimili u Daisy formatu skup odabranih poetskih tekstova u obliku audio knjige pod nazivom „Poljem se vija". Neki od tekstova snimljeni su na: francuskom, danskom, ruskom, italijanskom ili turskom jeziku.

Poeziju su birali pažljivo i sa željom da u njoj uživaju učenici i zaposleni, ali da, ukoliko žele, koriste u nastavi. Ovaj poduhvat je realizovan u okviru projekta gimnazije „Pjesmarice" uz učešće članova Preduzetničkog kluba i Recitatorske i Informatičke sekcije. Koordinatori ovog projekta su nastavnici gimnazije Sonja Šaković, Aleksandrina Vujačić, Darja Šćepanović i Mladen Janković. Snimanje se odvijalo u Resursnom centru „Podgorica" uz tehničku podršku nastavnika Tonija Koletića.

Direktorica Mirjana Popović toplo se zahvalila gostima na inicijativi i realizaciji ovog projekta. Potom se obratila direktorica Zoja Bojanić – Lalović i nastavnica Aleksandrina Vujačić. Prisutni su imali priliku da u holu škole čuju stihove poznatih pjesnika Pabla Nerude, Šarla Bodlera i Vitomira Nikolića od strane učenika gimnazije.