Nedavno je u Biblioteci, 24. maja 2012. godine upriličeno zapaženo „Podgoričko veče", na kom je nastupilo više solista, ansambala, publicista, društvenih i kulturnih radnika. Ovom skupu Biblioteka je obezbijedila organizovanu posjetu za učenike iz naše Ustanove.

U okviru umjetničkog programa Biblioteke, 22. marta 2012. godine priređen je koncert hora učenika i mladih solista naše Ustanove. Horom je rukovodio Saša Vuković, nastavnik muzičke kulture. Od solista, učestvovali su: Nikolina Arapović, Bojana Otašević i Miloš Lalović.

Pored koncerata, književnih večeri i drugih skupova, naši učenici rado odgledaju projekcije filmova koje Biblioteka za slijepe organizuje svakog mjeseca. U Biblioteci su obezbijedili tumačenje i opise filmova i na taj način prilagodili ih djeci bez ostatka vida.

Zbog svega toga, reakcije naših učenika na kulturne sadržaje i ukupan umjetnički program Biblioteke su izuzetno lijepe i zahvalne.

Ova saradnja ima izuzetan značaj za obrazovni, kulturni i socijalni razvoj naših učenika. Zahvaljujemo se Biblioteci za slijepe i nadamo se da ćemo i ubuduće nastaviti ovakvu saradnju.