U okviru ASIQ projekta u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica” u petak, 31. decembra 2021. godine isporučena je nova oprema:

- Mašina za pranje i usisavanje marke „Lavor” – 1 komad;

- Paročistač Deluxe Easyfix 1500 W marke „Karcher” – 3 komada;

- Ručni paročistač 1200 W marke „Karcher” – 2 komada.

Oprema je namijenjena je za održavanje higijene prostorija u Ustanovi što će umnogome pomoći i u jačanju borbe protiv korona virusa.

5. Info događaj: ASIQ Promocija novih kapaciteta i usluga u JU Resursnom centru za djecu i omladinu „Podgorica" je realizovan u  petak, 24. decembra 2021. godine u JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun" u Podgorici. Prezentovani su poboljšani servisi podrške koje pruža RC „Podgorica", ali i istaknuta uloga i značaj RC „Podgorica" kao servisa podrške redovnom obrazovnom sistemu u procesu inkluzije, mogućnosti za saradnju, transfer dobre prakse i razmjene iskustava između dva resursna centra.

#together_for_better_social_inclusion_and_better_education

U ponedjeljak, 20. decembra 2021. godine sa početkom u 11 časova u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica" održana je peta obuka profesionalnog razvoja u sklopu ASIQ Programa obuka "ASIQ Primjena nove opreme i praktična iskustva sa trenerima" koja je bila posvećena Muzici i senzornoj integraciji, koju je realizovala trenerica Ksenija Mirković

#together_for_better_social_inclusion_and_better_education

U subotu, 18. decembra 2021. godine sa početkom u 11 časova u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica" održana je četvrta obuka profesionalnog razvoja u sklopu ASIQ Programa obuka "ASIQ Primjena nove opreme i praktična iskustva sa trenerima" koja je bila posvećena Metodama podsticanja pravilnog govorno-jezičkog razvoja djece predškolskog uzrasta, koju je realizovala logopetkinja Senka Živković.

#together_for_better_social_inclusion_and_better_education

U srijedu, 15. decembra 2021. godine sa početkom u 11.00 časova u organizaciji Gradske razvojne agencije u Banja Luci je održana Finalna konferencija projekta „Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ‒ ASIQ“, koji završava 31.12.2021. godine, nakon 18 mjeseci provođenja.

Zbog COVID-19 pandemije predstavnici OŠ „Voštarnica”- Zadar i Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica” su učestvovali putem online. Ostali partneri u projektu Centar „Zaštiti me” – Banja Luka, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora – Banja Luka učestvovali su uživo.

Pripremljeni dokumentarni film i zajednička prezentacija o provedenim projektnim aktivnostima su bili dovoljni za brdo čestitki i lijepih riječi.

Ispravno provođenje projekta, na vrijeme urađene projektne aktivnosti, ispunjeni projektni ciljevi, dostignuti projektni indikatori, izgradnja kapaciteta i samoodrživost projekta su neupitni.

U ponedjeljak, 13. decembra 2021. godine u JU SMŠ „Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju realizovan je 4. Info događaj: ASIQ Promocija novih kapaciteta i usluga u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica”. Pored domaćina učestvovali su i predstavnici JPU „Solidarno”, Dnevnog centra „Sirena”, Udruženje roditelja djece sa posebnim obrazovnim potrebama i osnovnih škola na teritoriji opštine Ulcinj. Prezentovani su poboljšani servisi podrške koje pruža RC „Podgorica”, ali i istaknuta uloga i značaj RC „Podgorica” kao servisa podrške redovnom obrazovnom sistemu u procesu inkluzije.

#together_for_better_social_inclusion_and_better_education

U subotu, 11. decembar 2021. godine u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica” odžana treća obuka profesionalnog razvoja u sklopu ASIQ Programa obuka „ASIQ Primjena nove opreme i praktična iskustva sa trenerima” koja je bila posvećena Dostupnosti mreža podrške djeci sa posebnim obrazovnim potrebama koju su realizovali treneri mr Irena Bogićević, Sonja Martinović i mr Mirjana Popović.

#together_for_better_social_inclusion_and_better_education

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži