Povodom obilježavanja Evropskog dana stranih jezika, 25.9.2023. godine, organizovana je radionica za učenike osnovne i srednje škole JU Resursni centar za djecu i mlade ,,Podgorica“.

Radionica je održana u toplom i prijatnom ambijentu školske biblioteke, a moto radionice glasi:

„Što više jezika znaš, više vrijediš.“

Bogat kulturno-zabavni program pripremile su članice Aktiva jezika, i to: profesorice engleskog jezika Ana Đoković i Daliborka Banović, profesorica italijanskog jezika Darinka Radović, te profesorice crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti Snježana Kašiković i Anđela Knežević.

Druženje je započeto izlaganjem profesorice Daliborke Banović, koja je učenicima saopštila neke od jezičkih činjenica i zanimljivosti, ali i podsjetila na jezike kojima se govori u Evropi, jezičke porodice, kao i na pisma sa naših prostora. Profesorica je uspješno navodila učenike na interakciju, te su je slušali s vidnim interesovanjem i saznali nešto novo o ovoj temi.

Darinka Radović, profesorica italijanskog jezika, pripremila je kviz na temu prepoznavanja zadatih riječi iz određenih jezika. Ova aktivnost je propraćena dobrim raspoloženjem i aktivnim učestvovanjem u odgovaranju na sva pitanja.

Za učenike je posebno pripremljen i raznovrstan interaktivni i didaktički materijal, pa su djeca imala priliku da pokažu svoju maštovitost i kreativnost.

Popunjavali su radne listiće, bojali, rezali i lijepili na panoe koji su potom okačeni na vidnom mjestu u školi, kao podsjetnik na zajednički rad i jedno korisno, a ujedno i divno druženje.

Da je kreativnost bila na visokom nivou, pokazuju i riječi na stranom jeziku napravljene od plastelina, pri čemu su učenici koristili i slova Brajevog pisma, te time upotpunili raznolikost programa.

Aktivnosti djece propraćene su i prigodnom muzikom na jezicima koje izučavaju u školi.

Nakon devedeset minuta, koliko je radionica trajala, svi su bili zadovoljni. Profesori, saradljivošću i raspoloženjem učenika, a djeca bogatstvom sadržaja i prijateljskom atmosferom.

POGLEDAJ VIDEO

2023 09 27 004630

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži