U petak, 15. decembra 2023. godine u 10 časova u holu škole proslavljeno je 75 godina postojanja Javne ustanove Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica".

Direktorica Ustanove, Marijana Antonijević, obratila se prisutnima i prigodnim riječima čestitala Dan Ustanove, te zahvalila svima koji su izdvojili vrijeme i svojim prisustvom uveličali ovaj za nas poseban dan. Posebnu zahvalnost je uputila svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su nesebičnom podrškom doprinijeli kvalitetnijem obrazovanju i boravku djece u Ustanovi. "Godinu dana smo stariji, ali čuvamo i njegujemo mladalački, radoznali i stvaralački duh koji nam pomaže da prebrodimo prepreke na koje nailazimo. Trudimo se da odgovorimo zadacima, vođeni željom da naši učenici izrastu u dobre ljude i pronađu mjesto u društvu."

Ovaj poseban dan direktorica je iskoristila i da se s poštovanjem i zahvalnošću obrati defektološkinjama Jasni Popović i Milodarki Vukašević povodom odlaska u penziju.

Učenici su sa svojim nastavnicima pripremili kvalitetan i sadržajno bogat program kroz koji nas je uspješno vodio učenik Radovan Džuver.

Program su otpočeli naši najmlađi, učesnici hora "Kolibri", koji su nas pjesmom "Preko brda, preko brega" uveli u veselo pretpraznično raspoloženje. U istom duhu su nastavili učenici Mihajlo Radenović i Nikola Turković recitacijom "Great big snowman" i razdraganom pjesmom "Hello, Reindeer".

Na njihove nastupe sjajno su se nadovezali Anastasija Ceković i Luka Martinović, koji su nam "Novogodišnjom pjesmom" Duška Radovića na najljepši način čestitali predstojeće praznike. A da su njih dvoje sjajan dvojac pokazala je i izvedba skeča "Školske muke", koji je učinio da  školskim holom odjekne jednoglasan smijeh oduševljene publike. Nastavnica Snježana Kašiković, koja je u radu sa njima pokazala poseban pedagoški dar, punog srca je posmatrala njihov očigledan rast i napredak.

Nastavnice engleskog i italijanskog jezika su pokazale da se dugogodišnjim radom i zalaganjem može postići mnogo, pa su danas s ponosom gledale svoje učenike Radovana Džuvera, Borjanu Radulović i Haziza Hotija dok prezentuju stečeno znanje kroz recitaciju i glumu.

Nastavnice crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti su nam svojim pažljivim odabirom omogućile da čujemo stihove vrsnih pjesnika. Danilo Nedić i Haziz Hoti su nam nježno predočili stihove Vaska Pope "Očiju tvojih da nije". Luka Martinović je ostavio posebno upečatljiv utisak recitovanjem odlomka iz Gorskog vijenca. A Radovanovo emotivno kazivanje pjesme "Čekaj me" Konstantina Simonova ostavilo je publici trag suza u očima.

I tu talenat naših učenika ne prestaje. Izuzev dara za recitovanje, glumu i strane jezike, odlikuje ih i izuzetna muzikalnost. Učenik Radonja Milić izveo je numeru "Oda radosti" na sintisajzeru, a Luka Martinović je, u pratnji nastavnika muzičkog vaspitanja, na harmonici odsvirao pjesmu "Pod onom". Za kraj, naši učenici su svojim glasovnim mogućnostima i pjesmom učinili da dobijemo program koji u cjelini odiše kvalitetom, talentom i jedinstvenom energijom. Publiku je posebno oraspoložio Haziz Hoti pjesmom "Zapjevala sojka ptica", a talentovani Radovan Džuver je zatvorio program pjesmom "Nesanica", koja je propraćena aplauzom podrške i divljenja prema ovom mladom izvođaču.

Proslavu su uljepšale i dvije posebne gošće: učenica OŠ "Oktoih" Iris Femić pjesmom "Ljepše uz nas" i učenica iz OŠ "Vuk Karadžić" recitacijom "Drhtave pesme" od Mike Antića.

Pored učenika, njihoviih roditelja i zaposlenih, proslavi su prisustvovali predstavnici: Ministarstva rada i socijalnog staranja,  Ministarstva sporta i mladih, Zavoda za školstvo, predškolske ustanove, osnovnih škola, resursnih centara, UNICEF-a i Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Poslije programa, za sve goste je bio upriličen koktel.

 

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži